Fogászati ügyelet

Ezúton tájékoztatjuk a T. Lakosságot, hogy a jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel az emberi erőforrások minisztere rendeletének értelmében a kaposvári Fogászati Ügyelet (Kaposvár, Ezredév u. 13.) kizárólag sürgős eseteket lát el! Kérik, hogy akinek fogászati problémája van, alapos megfontolás után induljon csak el, és lehetőleg előtte hívja az ügyeletet a 82/427-480 telefonszámon ügyeleti időben hétvégén és ünnepnapokon 8.00-14.00 óra között.

Polgármesteri közlemény a koronavírus járvánnyal kapcsolatban

Kutas Község Polgármesterétől

      Az alábbiakban szeretném tájékoztatni a Tisztelt Kutasi Polgárokat a kialakult járványügyi helyzettel kapcsolatban.

  1. 1.A mai napig (márc.18.) igazolható koronavírusos beteg településünkön nincs. Ez nem jelenti persze azt, hogy valóban nincs, vagy nincs-e közöttünk vírushordozó.
  2. 2. Hivatalos házi karanténban sincs egyetlen személy sem. Hivatalos házi karantént a járványügyi szervek rendelnek el, akik értesítik egyúttal a rendőrséget és minket (önkormányzatot) is. Ha lesz ilyen érintett, arról mindenki rövid időn belül tudni fog!

Bővebben...

Polgármesteri tájékoztatás a járványügyi helyzet kapcsán

A 45/2020 (03.14.) Korm. Rendelet 2.§ értelmében a kormány az óvodák rendkívüli zárásának lehetőségét a települések Polgármesterének döntésére bízza.

Magyarország Kormánya által elrendelt intézkedések alapján az alábbi döntéseket hoztam az érintett intézményvezetőkkel konzultálva:
2020. márc. 16- tól kezdve visszavonásig:
1. Az Önkormányzatunk által működtetett óvodánk és bölcsődénk egyelőre nem zár be, de vidéki gyermekeket nem fogadnak hétfőtől bizonytalan ideig.
2. Ha egyes Családok a gyermekeiket nem szeretnék a kialakult helyzet miatt az intézménybe vinni, igazoltan otthon tarthatják őket.
3. A kutasi intézményekbe (bölcsőde, óvoda, ált. iskola) járó kutasi gyermekek a szünidei étkeztetés mintájára hétfőtől-péntekig meleg ebédet kapnak, saját éthordós hazaviteli rendszerben, mely a főzőkonyha gazdasági bejáratánál vehető majd át. Csak a helyi intézményeinkbe járó gyermekekre vonatkozik ez a döntés, amíg más utasítást nem kapunk Kormányzati hatáskörből!

Kérném a Tisztelt Lakosságot, hogy fokozottan ügyeljenek a járványügyi előírásokra! Különösen azoknak a személyeknek hívnám fel a figyelmét, akik külföldi munkavállalás kapcsán ingáztak az elmúlt időszakban, hogy gyakoroljanak önfegyelmet mozgásuk, közösségi kapcsolataik terén!
Az orvosi rendelők váróiban, gyógyszertárban, boltokban lehetőleg ne tartózkodjanak egyszerre tömegesen!
Fordítsunk különös figyelmet az idősekre, akik leginkább veszélyeztettek ebben a járványban!
Mindenki vigyázzon egymásra, családtagjaira!

Tisztelettel:
Ütő Szabolcs

 mfp

 

Nyertes pályázatok

infoblokk kedv final CMYK ERFA

 

projekttabla1

 

 

 

 


Copyright © 2017. All Rights Reserved.