Ma 2020. február 25., kedd, Géza napja van. Holnap Edina napja lesz.

 


 

Projekt-tájékoztató

Kutas Község Önkormányzata által a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-hez

„A magyar kultúráért és oktatásért” c. felhívásra benyújtott

MKO-KP-2-2015/1-000064 számú pályázat

- a testvér-települési programok és együttműködések célterületre –

támogatást nyert.

Az elnyert támogatás összege: 800 eFt.

Ezen projekt megvalósításának célja a két település polgárainak, intézményeinek, gazdasági szereplőinek, civil szervezeteinek, valamint képviselő-testületeinek a kialakult kapcsolat erősítése, további kulturális és társadalmi együttműködés kialakítása.

A megvalósulás két helyszínen történt: Csíkszépvizen és Kutason,

időpontja: 2015. október 9.-12. és 2016. április 22-25. között.

A rendezvények az Alapkezelő támogatásával valósultak meg.

MKO

 


 

Vadászterület határának megállapítása

Kutas

Kutas, Kisbajom

 


Utócímkézés

Tájékoztatjuk a kedves Lakosságot, hogy a Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás munkatársai 2016. 05. 25-én (szerdán) fogják végezni az utócímkézési/utóchippelési folyamatot a vegyes hulladékgyűjtő edényeken (barna, fekete vagy zöld színű kukák).

Kérjük, hogy a fent említett napon 6:00 és 17:00 óra között hagyják kint a kukát azok, akiknél korábban elmaradt a címkézés.
A chipek és a címkék a szerződések azonosítására szolgálnak.

 


Talajterhelési díj

Értesítem a Tisztelt Lakosságot, hogy a 2016. évre vonatkozó és 2017. évben fizetendő talajterhelési díj alapja csökkenthető azzal a számlákkal igazolt mennyiséggel, amelyet a kibocsátó (ingatlanhasználó, aki a közcsatornára nem köt rá) szennyvíztározójából olyan arra feljogosított szervezettel szállíttat el, amely a folyékony hulladék jogszabályi előírások szerinti elhelyezését igazolja.

Tájékoztatom továbbá, hogy az ingatlan tulajdonosa a víziközmű szolgáltatásról szóló törvény alapján köteles az ingatlant a víziközmű-rendszerbe bekötni, amelyre a járási hivatal az ingatlantulajdonost kötelezi.

2016. április 26.

                                                                           Pintér Csilla Judit
 jegyző      

 


 

Címkefelhelyezés hulladékgyűjtő edényekre

A Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás munkatársai műanyag címkét helyeznek fel minden vegyes hulladékos edényre (fekete, barna vagy zöld színű kukák).

A kék színű, szelektív hulladékgyűjtő edényekre NEM kerül címke!

Kérjük a kedves Lakosságot, hogy 2016.04.27-én (szerdán) 6:00 és 17:00 óra között feltétlenül hagyják kint a kukát a közterületen a műanyag címke felhelyezéséig.

 


 

Locsolási vízmérők igénylése

Felhívjuk a község lakosságának figyelmét, hogy lehetőségük van 1 darab   kerti  csap vízmérővel való ellátására, melyet locsolásra használnak. Így az azon átfolyt vízmennyiség után nem kell szennyvízdíjat fizetni.

A locsolási vízmérő felszerelésére kérjük a DRV-vel felvenni a kapcsolatot. Amennyiben nem kívánnak külön vízmérőt felszereltetni a kerti csaphoz, abban az esetben a locsolást megelőzően írásban kell bejelentést tenni a DRV felé erről és kérni kell, hogy a locsolásra tekintettel szennyvízdíj fizetési kedvezményt állapítsanak meg.

 

 

Nyertes pályázatok

infoblokk kedv final CMYK ERFA

 

projekttabla1

 

 


Copyright © 2017. All Rights Reserved.