Orvosi rendelés - tájékoztató

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy a koronavírus járvány ellenére a Kutas 1. és a Kutas 2. orvosi körzetben a megszokott rendelési időben állnak a betegek rendelkezésére.

A háziorvos távkonzultáció (telefonhívás) keretében - rendelési időben – áll a betegek rendelkezésére, továbbá végzi a krónikus betegek gondozási feladatait, betegpanaszok alapján telefonos tanácsadást tart.

A rendelőben történő megjelenésre sürgős esetben, telefonos megbeszélés után kerülhet sor, előzetes időpont egyeztetést követően. Ez alól kivételek a légúti panaszokat mutató betegek, akik ilyen panaszok, tünetek esetén nem léphetnek a váróba! Állapotukat telefonos konzultáció után ítéli meg az orvos.

Az orvos a betegek receptjeit elektronikus úton továbbítja a gyógyszertárba, ahol aztán a gyógyszerek átvehetők.

Kérjük, tájékoztatónk szíves tudomásulvételét.

Kéményseprés

Ezúton tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a

katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve

az ügyfelek és a szakemberek egészségének

megőrzése érdekében a

2020. március 17-e utáni időszakra meghirdetett

társasházi sormunkáit teljes ellátási területén

felfüggeszti és átütemezi, vagyis a kötelező ellenőrzésekre

későbbi időpontokban kerül sor.

MÁV gyomírtás

A MÁV Zrt. megkezdte Pécs Területi Igazgatóság vonalhálózatának vegyszeres gyomirtását az alábbiak szerint:

  • Az állomások, megállóhelyek, útátjárók, rálátási háromszögek és vonalszakaszok területeinek permetezése az alább megadott időpontokban történik.
  • Az Unimogok útvonalterve az időjárás miatt vagy forgalmi okokból módosulhat.
  • A gyomirtásra használt vegyszerek munkaegészségügyi várakozási ideje 0 munkanap, ezért a vegyszer felszáradása után a permetezett területeken munka végezhető.
  • A gyomirtáshoz használt vegyszerkeverékek az alábbi vegyszerek különböző összeállításával készülnek:

Bővebben...

Tájékoztató a 2020/2021- es tanévre 1. osztályba történő beiratkozásról

Tekintettel a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletre, az általános iskolai beiratkozás folyamata a 2020/2021. tanítási évre vonatkozóan az emberi erőforrások minisztere 7/2020. (III. 25.) EMMI határozata alapján történik.

Jelen tájékoztató a 2020/2021. tanévre történő általános iskolai beiratkozással kapcsolatos szülői/ törvényes képviselői feladatokat tartalmazza.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy amennyiben a szülő/ törvényes képviselő gyermekét a lakóhely szerinti körzetes általános iskolába szeretné beíratni, akkor az intézmény felé csak a szándék megerősítése szükséges, ebben az esetben a beiratkozás automatikusan megtörténik. Amennyiben másik intézményt választanak, akkor kell benyújtani jelentkezési kérelmet a kiválasztott iskolába.

A veszélyhelyzetre való tekintettel kérjük, hogy a gyermekek általános iskolai beíratása lehetőség szerint online módon kerüljön intézésre a KRÉTA rendszer e-Ügyintézési felületén keresztül, amely a https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap elérhetőségen található. 

A beiratkozás szakaszai:

A beiratkozás két szakaszban történik:

Felhívjuk a figyelmet, hogy a Kaposvári Tankerületi Központ által fenntartott iskolák esetében a második szakaszban van lehetőség a beiratkozás folyamatának ügyintézésére.

Bővebben...

 mfp

 

Nyertes pályázatok

infoblokk kedv final CMYK ERFA

 

projekttabla1

 

 


Copyright © 2017. All Rights Reserved.