Katasztrófavédelmi Intézet felhívása

 

Az elmúlt évek adatai alapján a 2015/2016. évi fűtési szezonban megnőtt a kéménytüzek száma a szilárdtüzelésű tüzelőberendezést használó lakóingatlanokban. Ennek fő oka a nem megfelelő tüzelőanyag használata és a kémények karbantartásának hiánya. A fűtési költség csökkentése érdekében sokan tüzelőberendezéseikben égetik el a háztartási hulladékot, mely azonban nem csak jogszabályba ütközik, de környezetszennyező, egészségkárosító és a kéményekben életveszélyes állapotot is előidézhet.

A háztartási hulladékok elégetését a levegő védelméről szóló 306/2010. (XII. 23.) Korm. rendelet tiltja, a rendelet alapján háztartási tüzelőberendezésben kizárólag a papírhulladék és veszélyesnek nem minősülő, kezeletlen, száraz fahulladék égethető el. Az előírások megsértőivel szemben a környezetvédelmi hatóság eljárást indít és bírságot szabhat ki.

Bővebben...

 


Ebzárlat

 

Értesítjük a lakosságot, hogy Kutas község közigazgatási területén valamennyi ebre, és pásztorebre

2016. április 9. napjától  2016. április 29. napjáig

a Somogy Megyei Kormányhivatal Nagyatádi Járási Hivatalának  Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Hivatala

Ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el.

A zárlat alatt az ebeket kötve/zárva kell tartani, közterületen azok csak pórázzal vezethetők, a legelőre állatok nem hajthatóak.


Ebtartás szabályai

 

 


 

buszbaleset

 

Emlékezzünk együtt a 20 évvel ezelőtti,

1996-os busztragédia áldozataira!

 

 

Tisztelettel meghívunk mindenkit

2016. február 26-án 12.05. órára a

kutasi vasúti megállóhelynél található kopjafához,

ahol megemlékezést tartunk

 az 1996. február 26-i busztragédia áldozatairól!

Kutas Község Önkormányzata

 


Kéményseprés

 

Értesítjük a kedves Lakosságot, hogy aki a 2. sz. értesítés ellenére sem biztosította Frühwirth Gábor kéményseprő munkájának elvégzését otthonában, az ezt követően csak 2.540.- Ft kiszállási díj ellenében veheti igénybe a szolgáltatást, amelynek igénybevétele kötelező.

Felhívjuk a Lakosság figyelmét, hogy a kémények éves kötelező felülvizsgálatának (kéményseprő szolgáltatás igénybevétele) elmaradása kötelezést, illetve bírságolást von maga után.

 


Szelektív hulladék elszállítása

Ezúton értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a Dél-Dunántúli Hulladékkezelő Nonprofit Kft. Kutas településen a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést kéthetente szerdán végzi, minden páros héten. Ennek értelmében az első gyűjtési nap 2016. 02. 24.

A vegyes hulladék és a szelektív hulladék gyűjtése ugyanarra a napra esik kéthetente, ugyanakkor két külön autó gyűjti össze őket, ami az ürítési nap bármely szakaszában megtörténhet, egymástól függetlenül. Kérjük, hogy a szállítás napján reggel 06:00 és este 22:00 óra között hagyják kint az edényeket közterületen, hozzáférhető helyen úgy, hogy az ürítés akadályba ne ütközzön. A nem ebben az időszakban elérhetővé tett edényekért a Közszolgáltatónak járaton kívül nem áll módjában visszamenni.

Ezen felül, akinek komposztáló edényre van szüksége, az kérem jelezze ezen szándékát az Önkormányzaton 2016. március 1-jéig.
Felhívjuk a kedves Lakosság figyelmét, hogy a komposztáló edények ingyenesek, és mindössze 360 literesek. Kérem, csak azok vegyék igénybe, akik a komposztálást természetes módon nem tudják megoldani.

Ütő Szabolcs

polgármester

Felhívjuk a kedves Lakosság figyelmét, hogy a komposztáló edények ingyenesek, és mindössze 360 literesek.

Kérem, csak azok vegyék igénybe, akik a komposztálást természetes módon nem tudják megoldani.

 

 

Nyertes pályázatok

infoblokk kedv final CMYK ERFA

 

projekttabla1

 

 


Copyright © 2017. All Rights Reserved.