HIRDETMÉNY

 

A NAV Somogy Megyei Igazgatósága tájékoztatása alapján kérem a lakosságot, hogy a 2013. évi jövedelmét illetően történő személyi jövedelemadó bevallással kapcsolatban az alábbiakat szíveskedjen betartani !

 

 

„A magánszemélyek önadózással, munkáltatói adómegállapítással vagy az adóhatóság közreműködésével készített egyszerűsített bevallással tehetnek eleget adóbevallási kötelezettségüknek 2014. május 20-áig.

Az a magánszemély, aki a személyi jövedelemadóról szóló törvényben meghatározott feltételek alapján nincs kizárva az egyszerűsített bevallás választásának lehetőségéből, és munkáltatói adómegállapítást sem kért, vagy az adómegállapítását a munkáltató nem vállalta, február 17. napjáig az erre a célra rendszeresített nyomtatványon, vagy elektronikus úton az adóhatósághoz bejelentheti, hogy adókötelezettsége teljesítéséhez az egyszerűsített bevallási lehetőséget választja.

Kérjük szíves közreműködését abban, hogy a magánszemélyek (alkalmazottak, közfoglalkoztatottak) a 2013. évi jövedelemigazolásuk átvételekor tudomást szerezzenek az adóhatóság közreműködésével készített egyszerűsített bevallás lehetőségéről.

Az egyszerűsített bevallás választására szolgáló nyomtatvány a 1353NY számú nyomtatvány, melyet legkésőbb január 31-ig küld ki az adóhatóság azoknak a magánszemélyeknek, akik:

  • a 1253-as bevallásukat papír alapú nyomtatványon nyújtották be,
  • a 1253-as bevallásukat is az adóhatóság közreműködésével készítették el,
  • vagy 2012. évre vonatkozóan nem nyújtottak be személyi jövedelemadó bevallást, de az adóhatóság nyilvántartása szerint 2013. évre adóbevallási kötelezettségük keletkezett.

A 1353NY nyomtatvány letölthető a NAV honlapjáról, beszerezhető ügyfélszolgálatainkon, illetve a 82/508-590-es telefonszámon legkésőbb február 10-éig igényelhető.

Kérem a magánszemélyek tájékoztatását arra vonatkozóan is, hogy a 1353NY nyomtatvány kizárólag 2014.02.17-éig nyújtható be, mely benyújtási határidő jogvesztő.”

Kutas, 2014. január 24.

                                                           Tisztelettel:

                                                                       Pintér Csilla Judit

                                                                       jegyző

 mfp

 

Nyertes pályázatok

infoblokk kedv final CMYK ERFA

 

projekttabla1

 

 


Copyright © 2017. All Rights Reserved.