DRV tájékoztató

Tisztelt Felhasználónk!

A vízmérő elfagyások leggyakrabban a kellő gondosság, illetve a szakszerűség hiánya miatt következnek be, mivel nem fordítanak kellő figyelmet a vízmerő akna megfelelő szigetelésére, pedig néhány egyszerű lépéssel jelentős anyagi károk előzhetők meg.

A vízmérőelfagyás megelőzése érdekében javasoljuk, hogy Ön is gondoskodjon az alábbiakról:

-         A vízmérőakna belső felületét megfelelő szigeteléssel javasoljuk ellátni. A szigetelés az akna mennyezetére és az oldalfalakra is javasolt, az aljzatot azonban hagyjuk szabadon. A szigetelőanyag tekintetében fontos, hogy nedvesség hat a sara ne veszítsen szigetelőképességéből.

-         A lebúvónyílást záró aknafedlap illeszkedését, megfelelő zárasát ellenőrizni kell. Nem lehetnek hézagok, ahol a kinti hideg levegő az aknába áramolhat. Az aknafedlapot szintén hőszigetelő anyaggal javasoljuk ellátni.

Idényes felhasználók esetében fontos teendők:

-         Az esetleges vízelfolyások megelőzése érdekében javasoljuk, hogy nyaralók esetén a teli. használaton kívüli időszakra a házi vezetékhálózaton elhelyezett víztelenítő szerelvények segítségével víztelenítsen és a vízmérő előtti, közterület fele eső csapot is zárja el.

-         Javasoljuk továbbá a télen nem használt ingatlanok rendszeres időközönként történő ellenőrzését az esetlegesen bekövetkező meghibásodások mielőbbi észlelése érdekében.

Az 58/2013 (IL27.) kormányrendelet értelmében az elfagyást megelőző intézkedések elmulasztásából adódó költségek (vízmérő javítása, pótlása, szerelése, hitelesítése) a felhasználót terhelik. A károk, a szolgáltatás helyreállítását és az elfolyt vízmennyiséget tekintve több tízezer, akár több százezer forintos nagyságrendűek is lehetnek.

Kérjük, hogy a károk elkerülése érdekében szükséges intézkedéseket Ön is tegye meg!

Köszönjük!

 

 

                                       DRV

 

 

Nyertes pályázatok

infoblokk kedv final CMYK ERFA

 

 


Copyright © 2017. All Rights Reserved.