Ma 2021. szeptember 26., vasárnap, Jusztina napja van. Holnap Adalbert napja lesz.

Hirdetmény rezsicsökkentésről

Hirdetmény

Kutas község lakossága részére a téli rezsicsökkentéshez kapcsolódóan

felröppent félreértések miatti tájékoztatásra!

 

Tájékoztatom a lakosságot, hogy sajnos nagyon sokan hiszik azt, hogy Magyarország Kormánya részéről a választásokat megelőző tavalyi téli rezsicsökkentéses gázszámlában elszámolt 12.000 Ft -ot, akik arra nem voltak akkor jogosultak - mert mondjuk nincs hozzájuk bevezetve a gáz -, készpénzben fogják megkapni.

Ez így nem igaz. A téli rezsicsökkentéshez kapcsolódó intézkedés lényegében HÁROM kormányzati intézkedést jelent.

Az ELSŐ intézkedés a fent írt tavalyi gázszámlában elszámolt 12.000 Ft volt. / A Kutasi Közös Önkormányzati Hivatalhoz tartozó Kutas, Kisbajom és Tarany településeken van vezetékes gáz, így mind azok, akikhez ezen településeken a gáz be van vezetve, és ott azt akár csak főzésre is, de használják, már ekkor a gázszámlájukban megkapták a támogatást. /

Ezt követően egy újabb, MÁSODIK kormányzati intézkedés következett tavasz végén nyár elején, amikor olyan döntés született, hogy azon településen élők, ahol egyáltalán nincs kiépítve vezetékes gázellátás, a háztartások készpénzben részesülnek a 12.000 Ft-os támogatásban. A Kutasi Közös Önkormányzati Hivatalhoz tartozó települések közül Szabás és Bakháza tartozik ezen jogosultsági körbe. Tudomásom szerint az igénybejelentő lapok kitöltését követően ezen településeken az igénylők részére a 12.000 Ft már régen kifizetésre is került.

Majd ezt követően a kormányzat belátta, hogy teljes körű a támogatás csak akkor lehet, ha azon településeken élő azon háztartásban élők részére, ahol van kiépített vezetékes gázellátás, de az adott háztartásba nincs bevezetve a gáz, szintén 12.000 Ft-nak megfelelő összegben támogatást nyújt a HARMADIK kormányzati intézkedés, a 1364/2018.(VII.27.) Kormányhatározat szerint.

2018. augusztus 22-én kelt hirdetmény szerint – mely a településeken a hirdetőtáblákon, a www.kutas.hu honlapon és a kábeltévében is – ki lett hirdetve, szeptember 30-ig kellett a szintén mellékelt igénybejelentő lapon bejelenteni a támogatás igénylését Kutason, Kisbajomban és Taranyban.

Mi egy rövid – a gázszolgáltatóval történő - egyeztetést követően október közepéig töltöttük fel a jogosultak adatait egy meghatározott felületen.

Ezt követően az igényjogosultságot a Katasztrófavédelem illetékesei helyszíni ellenőrzésekkel ellenőrizték.

Az év utolsó napjaiban kaptunk értesítést a támogatási döntésről.

A 2019-es év elejének a feladata lesz, hogy a benyújtott igénybejelentő lapok összesítését követően az igénylők választása szerint Kutason, Kisbajomban és Taranyban, - többségében tűzifa és propán-bután palackos gáz igénylések jelentkeztek – a juttatás igénybe vételére megfelelő szolgáltatókkal, vállalkozókkal szerződést kössenek az önkormányzatok, ahonnan majd a lakosság az igényjogosultság önkormányzat részéről történő igazolását követően tudja a megfelelő formában – elsősorban palackos gáz és tűzifa – a támogatott juttatást igénybe venni, elszállítani.

Magyarul Kutason, Kisbajomban és Taranyban nem készpénzben kapják meg ezen jogosultak a támogatást, ha a megadott szeptember 30-i határidőig igényelték, akkor az igényelt formában a jogosultság igazolását követően a szerződött vállalkozóktól, szolgáltatóktól maguknak kell elszállítani. Az elszállítás költsége a jogosultat terheli!

Kutas, 2019. január 03.

 

                                                                                              Pintér Csilla Judit s.k.

                                                                                                           jegyző

 mfp

 

Nyertes pályázatok

infoblokk kedv final CMYK ERFA

 

projekttabla1

 

 

 

 


Copyright © 2017. All Rights Reserved.