Ma 2021. április 13., kedd, Ida napja van. Holnap Tibor napja lesz.

Polgármesteri tájékoztatás a járványügyi helyzet kapcsán

A 45/2020 (03.14.) Korm. Rendelet 2.§ értelmében a kormány az óvodák rendkívüli zárásának lehetőségét a települések Polgármesterének döntésére bízza.

Magyarország Kormánya által elrendelt intézkedések alapján az alábbi döntéseket hoztam az érintett intézményvezetőkkel konzultálva:
2020. márc. 16- tól kezdve visszavonásig:
1. Az Önkormányzatunk által működtetett óvodánk és bölcsődénk egyelőre nem zár be, de vidéki gyermekeket nem fogadnak hétfőtől bizonytalan ideig.
2. Ha egyes Családok a gyermekeiket nem szeretnék a kialakult helyzet miatt az intézménybe vinni, igazoltan otthon tarthatják őket.
3. A kutasi intézményekbe (bölcsőde, óvoda, ált. iskola) járó kutasi gyermekek a szünidei étkeztetés mintájára hétfőtől-péntekig meleg ebédet kapnak, saját éthordós hazaviteli rendszerben, mely a főzőkonyha gazdasági bejáratánál vehető majd át. Csak a helyi intézményeinkbe járó gyermekekre vonatkozik ez a döntés, amíg más utasítást nem kapunk Kormányzati hatáskörből!

Kérném a Tisztelt Lakosságot, hogy fokozottan ügyeljenek a járványügyi előírásokra! Különösen azoknak a személyeknek hívnám fel a figyelmét, akik külföldi munkavállalás kapcsán ingáztak az elmúlt időszakban, hogy gyakoroljanak önfegyelmet mozgásuk, közösségi kapcsolataik terén!
Az orvosi rendelők váróiban, gyógyszertárban, boltokban lehetőleg ne tartózkodjanak egyszerre tömegesen!
Fordítsunk különös figyelmet az idősekre, akik leginkább veszélyeztettek ebben a járványban!
Mindenki vigyázzon egymásra, családtagjaira!

Tisztelettel:
Ütő Szabolcs

 mfp

 

Nyertes pályázatok

infoblokk kedv final CMYK ERFA

 

projekttabla1

 

 


Copyright © 2017. All Rights Reserved.