Polgármesteri közlemény a koronavírus járvánnyal kapcsolatban

Kutas Község Polgármesterétől

      Az alábbiakban szeretném tájékoztatni a Tisztelt Kutasi Polgárokat a kialakult járványügyi helyzettel kapcsolatban.

  1. 1.A mai napig (márc.18.) igazolható koronavírusos beteg településünkön nincs. Ez nem jelenti persze azt, hogy valóban nincs, vagy nincs-e közöttünk vírushordozó.
  2. 2. Hivatalos házi karanténban sincs egyetlen személy sem. Hivatalos házi karantént a járványügyi szervek rendelnek el, akik értesítik egyúttal a rendőrséget és minket (önkormányzatot) is. Ha lesz ilyen érintett, arról mindenki rövid időn belül tudni fog!
  3. 3.A mai napon az idős (70 év feletti) honfitársainkhoz fordultam egy levélben, hogy kívánnak-e valamilyen segítséget igénybe venni a kialakult élethelyzetük kapcsán. Ha kell, természetesen segítünk, erőnkhöz, kapacitásunkhoz mérten. Természetesen elsősorban a családtagokat kérem, hogy gondoskodjanak idős hozzátartozóikról!
  4. 4.Hétfői naptól kezdve folyamatosan biztosítjuk az ebédet azoknak a kutasi gyermekeknek, akik a helyi intézményeinkbe vannak beíratva. A középiskolákba járó tanulók étkeztetését kérem szervezzék meg családilag. Vendégebéd igénylése természetesen megoldható egy bizonyos keretig, mely a konyhánk főzőkapacitásába még belefér.
  5. 5.Az önkormányzatunk ügyfélfogadási rendje szűkített lett. Erről tájékozódhatnak a Kutas.hu weboldalunkon.

     Kérnék mindenkit, hogy a kialakult helyzetet kezeljük nyugalommal, higgadtsággal és türelemmel. A külföldről hazatérő munkásoktól kérném, hogy tanúsítsanak önfegyelmet -legalább pár napig- mozgásukat illetően, akkor is, ha nincsenek hivatalos házi karanténban és teljesen egészségeseknek érzik magukat!

Ezzel összefüggésben viszont kérem a lakosság nyugalmát is, olyan értelemben, hogy ne bélyegezzünk meg senkit azért, hogy ha hazatér külföldi munkájából és esetleg az utcán találkozunk vele. Azt hiszem, hogy ez egy lelkiismereti, felelősségtudati kérdés, hogy ki-ki hogyan viszonyul embertársaihoz. Én bízom benn, hogy ezt mindenki megérti és elfogadja!

   Az iskolai oktatás digitális formában történik. Kérem a szülőket, családokat, hogy gyermekeikre figyeljenek oda, hogy valóban tanuljanak és ne az utcán töltsék a tanulásra szánt idejüket!

   Az intézményekben meghatározott rendet tartsák be!

   Végezetül az időseket kérem, hogy tényleg legyenek nagyon óvatosak! Ez a járvány valóban őket fenyegeti leginkább! Ne menjenek vidékre, és a faluban is tartsák meg a személyek közötti biztonságos távolságot, különösen a zárt terekben. (Orvosi rendelő, boltok, gyógyszertár.)

   Kérek mindenkitől nyugodt határozottságot és segítő, együttműködő szándékot, hogy mielőbb kikerüljünk ebből a helyzetből! Együttes cselekvéssel úrrá fogunk lenni a bajokon!

Jó egészséget kívánva Mindannyiuknak!

 

     2020.márc. 18.                                      

                                                                                           Ütő Szabolcs

                                                                              Kutas Község Polgármestere

 mfp

 

Nyertes pályázatok

infoblokk kedv final CMYK ERFA

 

projekttabla1

 

 

 

 


Copyright © 2017. All Rights Reserved.