Polgármester

Polgármester

Ütő Szabolcs vagyok.
Három gyermekes családapaként 12 éve élünk boldog házasságban feleségemmel. Születésemtől kezdve Kutas község lakója vagyok. A helyi általános iskola befejezése után az esztergomi Temesvári P. Ferences Gimnáziumban érettségiztem. Ezt követően egy év sorkatonai szolgálat után, a veszprémi Hittudományi Főiskolán szereztem középiskolai hittanári diplomát. 1998 szeptemberétől a kutasi általános iskola tanáraként dolgoztam, közben elvégeztem az ének-zene, valamint a földrajz szakot is. 2002. óta önkormányzati képviselőként igyekszem szolgálni a falu érdekeit, egyben a FIDESZ helyi szervezetének vagyok vezetője.
 Számomra a polgármesterség, tiszta erkölcsi alapokra épülő szolgálatot jelent az egyén, a „kis ember” iránt. Fő irányelveim: rend, szigorú munkamorál, őszinteség, nyíltság, önzetlenség, tisztelet a másik ember iránt, a hagyományok megőrzése, a rászorulók támogatása, s nem utolsó sorban a takarékosság.
Ezzel szemben szigorúan elvetem: a megalkuvást, képmutatást, önző, rövidtávon gondolkodó érdekmunkát, a politikai színjátékot és a feleslegesen túlzó bürokráciát.
Célom, hogy községünk jövőjét hosszútávon biztosítsuk a rend megteremtésével, széles körű társadalmi összefogással, valamint hatékony kapcsolatrendszer kiépítésével. Az elkövetkezendő évek során sorsdöntő időszak fog következni településünk életében, melynek kimenetele nagyban függ majd attól, hogy milyen mértékben fog érvényesülni az emberek között az egymás iránti szolidaritás. Mert egy anyagilag szűkölködő világban csak egymás támogatása által képzelhető el, egy szép-új, harmonikusan működő közösség fennmaradása. Építsük tehát együtt közös jövőnket!

   „Hajrá, Magyarország! Hajrá, Magyarok! Hajrá, Kutas!”

Levélcím:7541, Kutas Kossuth u. 34

Telefon: 20 5538344

E-mail cím: utoszabolcs@citromail.hu